Azuricoyotes-leiri 2017

Viikonloppu 26.-28.5. leireiltiin AC-porukalla Pirkanmaalla allekirjoittaneen järkkäämänä. Viikonloppu oli buukattu treenimahdollisuuksia täyteen, eikä ollut tarkoituskaan, että kaikki koirat tekevät kaikkea. Koirakokoonpano leirillä oli erityisen hieno, sillä kaikki hollanninpaimenkoiran karvamuunnokset olivat edustettuina! Itselläni oli mukana vain Katti, mikä ehkä hieman harmitti jälkikäteen.

Majoituttiin mukavan rennosti mökillä Orivedellä ja reippaimmat kävivät jo perjantaina polkemassa ja ajamassa jälkeä pellolla.

Lauantaina aloitettiin aamulla tottiksilla ja jatkettiin siitä evästauon kautta hakumetsään. Hakuun olin suunnitellut Katille ”vaikean” treenin ja olin valmistautunut, että tyhjillä pistoilla jumpataan ja vaaditaan sitten jos tarve on. Ensimmäisellä löydöllä otettiin hallinta ja palkkasin itse kun lähdettiin kulkemaan takaisin keskilinjalle. Jotenkin Katille oli tosi nostattavaa kun joutui odottamaan ja palkkaa ei maalimieheltä tullutkaan, sillä tässä treenissä mitään ongelmia tyhjille uppoamisessa ei ollut. Toki myös maasto oli tuttu, mutten muista Katin siellä ikinä noin hyvää työtä tehneen. Annettiin mukavan ruusuinen kuva meidän osaamistasosta 😀

Hollanninpaimenkoira Sura

Tialan Born To Rock ”Sura” (yhdistelmästä Heartsease-Azuricoyotes Niva Valhalla)

Lauantaina illalla osa porukasta lähti vielä mökillä tekemään jälkeä. Itse olin vain huojentunut, ettei meillä ole Katin kanssa mitään tarvetta tai intressiä treenata jälkihommia. Tai siis itselläni ei ole, Kattihan jäljestelisi varmasti oikein miellellään 😀 Lenkin, ruoan ja saunan jälkeen alkoi olla aika valmis pistämään pään tyynyyn!

Sunnuntaille aamupäivälle meillä oli vuokrattuna agilityhalli, jonka tiluksilla oli myös mahdollisuus peltojäljestää. Katin kanssa luonnollisesti keskityttiin aksajuttuihin.

Tehtiin ensin erottelutreeniä putken ja A-esteen välillä. Meillähän on nyt muutamasti käynyt kisoissa niin, että koiran reitti on vienyt A-esteen alla olevaan putkeen silloin kun ei olisi pitänyt. Mutta ihan hyvällä mallilla se erottelu tuntui olevan kun vaan maltoin ohjata suunnitellusti ja niin kuin olen koiralle opettanut: Putkeen mennessä teen selkeän ohjauksen, kun taas kontaktille mennessä jään hieman taakse enkä varsinaisesti ohjaa. Lisäksi toistan kontaktiesteen käskyä. Otettiin tähän settiin myös muutama keinu ja puomi. Keinulla ensimmäinen toisto oli lentolaatua… Hyvä muistutus itselle, etten saa edelleenkään olettaa että kyllä ne aivot pysyvät vauhdissa mukana, kun eivät ne vain välttämättä aina pysy 😀 Toisessa setissä palkkailin huolellisuudesta hypyillä ja otettiin muutama pujottelu, kivaa ja pientä siis. Eivät olisi omat jalat mihinkään ratatreeniin kyenneetkään.

Ennen kotiinlähtöä päästettiin vielä koiria mökillä uimaan sopivissa kokoonpanoissa. Katti pääsi vähän näyttämään Saga-karkkarille uimisen mallia 🙂

Hollanninpaimenkoirat Katti ja Saga

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *