Vuosi 2018

Vuosi on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Katsoin mitä olen vuosi sitten kirjoittanut ja olen konkreettisiksi tavoitteiksi kirjannut vain HK1-tuloksen. Senhän sitten saavutimme kesäkuussa vähän niin kuin vahingossa.

Agilityssa kisasimme Katin kanssa vuoden aikana 28 starttia, joista vain kaksi olivat nollatuloksia (7.1. ja 8.9.). Kokonaisuutena kisavuosi oli hyvin rikkonainen terveysjuttujen takia ja selkeästi treenien puute rupesi käymään jo Katin mielenterveydenkin päälle. Nyt kun elämme taas aktiivisempaa rytmiä niin voimme selkeästi kaikki paremmin.

Tirppa on kehittynyt vuoden aikana monessa jutussa ihan älyttömästi. Lähinnä olemme treenanneet tottisjuttuja tokon ALO-luokka ja BH-koe tähtäimessä sekä agilitya toki. Vielä olisi työstettävää ainakin puomisssa, keinussa ja pujottelussa. Tavoitteena olisi opettaa puomille juoksukontakti kumirouhealustaa apuna käyttäen ja tämä projekti on vielä ihan alkuvaiheessa. Hakujutuissakin Tirppa on edennyt, mutta ilmaisu meidän täytynee vaihtaa rullaan. Edessä on siis työläs projekti tämänkin asian kanssa. 😀

Lokakuussa muutimme Länsi-Tampereelta paritaloon Lempäälään, tosin ihan Tampereen rajalle. Koirat eivät stressanneet muuttoa yhtään, mikä on varsinkin Katin kohdalla mainitsemisen arvoista. On aika mukavaa, kun metsälenkille ei tarvitse enää lähteä autolla, vaikka ihan taajamassa asummekin.

Mitäs sitten on suunnitelmissa vuodelle 2019? Katin kanssa suuntaamme kakkosluokan hakukokeeseen. Jos homma jostain jää kiinni niin siitä tottiksesta, talvella nyt taas koitan vahvistaa oikeaa mielentilaa ja ajatuksena on ollut käydä keväällä ainakin yhdessä rally-tokokokeessa kisatreenimielessä. Agilityssa pääsemme toivottavasti kisaamaan yhtenäisemmän kisakauden kuin tänä vuonna.

Tirpan kanssa olisi tarkoitus startata virallisissa agilitykisoissa. Tirps on myös ilmoitettu tokokurssille ja elättelen toiveita meidän molempien ensimmäisestä ALO-kokeesta. Myöskään BH-kokeen ei pitäisi olla mitenkään mahdoton suoritettava, varsinkin kun nyt ensi kesänä seuraamiskaavio on lyhyempi uusien sääntöjen myötä.

hollanninpaimenkoira

hollanninpaimenkoira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *