Esittely

Olen Aino Ihamäki, koiraharrastaja Pirkanmaalta. Tällä hetkellä asun Lempäälässä ja perheeni kokoonpanoon kuuluu itseni lisäksi aviomies ja kaksi hollanninpaimenkoiraa.

Koiraharrastukseen hurahtaminen sai alkunsa kun olin 10-vuotias ja sain ensimmäisen koirani, novascotiannoutajauros Epun. Vuosien varrella olen tutustunut useisiin erilaisiin koiraharrastuslajeihin. Tällä hetkellä omimmilta lajeilta tuntuvat agility ja pk-haku. Niin sanottu yhden lajin harrastaja en oikein osaa olla, vaikka joskus ehkä vähän haluaisinkin. Vapaa-aikani kuluukin tiiviisti koiraharrastuksen parissa.

Ensimmäinen hollanninpaimenkoira minulle tuli vuonna 2012. Jo ennen tätä seurasin rotua jo jonkin aikaa ja siltä tieltä ei sitten enää ollut paluuta. Myöhemmin päädyin myös mukaan rotuyhdistystoimintaan, joka oli luonnollinen jatkumo jo muulle aiemmalle seuratoiminnalle paikallisissa koirayhdistyksissä.

Kasvattaminen

Kasvattamisen on tarkoitus olla minulle osa koiraharrastusta ja hyvin pienimuotoista. Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti, eli ihan jo tämän vuoksi kotonani voi olla koiria vain rajallisesti. Kennelnimi Hopping minulle myönnettiin maaliskuussa 2020.

Hollanninpaimenkoiran rotumääritelmässä käyttäytymistä/luonnetta kuvataan näin:

“Hyvin uskollinen ja luotettava, aina valpas, tarkkaavainen ja aktiivinen, itsenäinen ja sinnikäs, älykäs, tottelevainen ja luonteeltaan todellinen paimenkoira. Hollanninpaimenkoira työskentelee halukkaasti ohjaajansa kanssa ja suorittaa itsenäisesti sille annetut tehtävät. Suuria laumoja paimennettaessa sen täytyy pystyä työskentelemään yhdessä useiden muiden koirien kanssa.”

Tämä kuvaus vastaa aika hyvin hyvin omaa ihannettani pitkäkarvaisen hollanninpaimenkoiran luonteesta. Näen hyvän hollanninpaimenkoiran fyysisesti ja psyykkisesti terveenä koirana, jonka kanssa on mutkatonta ja mukavaa elää sekä harrastaa.

Käymäni kurssit

Suomen Agilityliiton agilityn koulutusohjaajakurssi, 2012
Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssi, 2017
Koetoimitsijakurssi 1, 2019

Jäsenyydet

Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry
Suomen Hollanninpaimenkoirat ry
Tampereen Seudun Koirakerho ry
Tampereen Vetokoiraseura ry
Teiskon Tahto Tassut ry